Cruci de marmura
Lucrari recente aici
Transport si montaj gratuit in toata tara !
Contactati-ne prin formular comada AICI
sau la numerele de mai jos
Vodafone 0720897343
Orange 0757608318
E-mail - monumentefunerare@ymail.com
Reduceri monumente stoc
Odata ajunsi pe site-ul nostru consideram ca sunteti interesati de o cruce de marmura / granit placarea unui mormant sau turnarea acestuia. Mai jos v-am explicat in mare cu ce ne ocupam si ce procedee folosim in activitatea noastra si de ce nu cateva sfaturi sau eventuale raspunsuri la intrebarile dumneavoastra.
Vreti un monument pentru dumneavostra sau cineva drag este bine de stiu.
Un monument nu se poate monta daca nu aveti postament sau bordura turnata !!!
Postament
Postament este o bordura sau mai bine spus un suport pentru a monta crucea sau monumentul dumneavostra .Acesta nu poate fi montat direct pe pamant.
Bordura / postamentul trebuie sa fie cel putin dimensiunea postamentului cruci alese de dumneavostra.
Dimensiunile unui postament obisnuit ar fi 1 m latime grosimea de 20cm si inaltimea de 25/30 cm
Pentru a putea sustine greutatea cruci este bine de turnat cu balastru si armatura de fier.
Mai jos puteti vedea un monument montat pe postament turnat
Bordura
Un chenar dreptunghiular cu dimensiuni in functie de loc / locurile dumneavostra , de obicei pentru un loc 2,50 m lungime si 1,50 m latime, pentru 2 locuri 2,50 lungime si 2,40 latime (acestea sunt dimensiunile exterioare) grosime de 15/17/20 cm si inaltimea de 20/25/30/35/40 cm dupa preferinta
Pentru a efectua o asfel de lucrare trebuie sa sapati 20 de cm in pamant pe directia chenarului / borduri pentru a evita o eventuala alunecare de pamant si pentru o mai buna rezistanta .Se toarna 20 de cm in pamant si /25/30/35/40 cm deasupra.
Se cofreaza dupa care adaugati cupoane de fier striat de 8 grosime si circa 70 de cm lungime din 50 in 50 de cm care vin bagate in pamant 30 de cm din care ramane 40 de cm in bordura dorita adica de la nivelul pantului in sus, 20 de cm in santul sapat si 30 de cm in pamant pentru o rezistenta mai buna .
Dupa care de aceste cupoane se leaga fier forjat de 6 grosime de jur in prejur la o distanta de 5 cm intre ele , 3/4 randuri. De preferat sa fie dintr-o bucata pentru a intari bordura.
Dupa care se toarna balastru pana la nivelul cofrajului (asta daca cofrajul este nivelul dorit de dumneavoastra)
Se lasa sa se usuce cel putin 48 de ore dupa care se indeparteaza cofrajul.
Dupa 4/5 zile se poate placa sau eventual turna mozaicul.
Daca doriti sa placati bordura cu granit /marmura sau sa fie mozaicata monumentul se aplica dupa si nu inainte de placare/ mozaicare
Mai jos aveti o schita pentru o mai buna intelegere.
Montarea unui monument
Se elimina particulile de praf de pe postament/ bordura dupa care se fixeaza temporar postamentul monumentului se masoara sa fie la centru / echilibrat dupa care se dau gauri in bordura dvs dupa gaurile postamentului .
Dupa care se taie o bara de fie striat in functie de dimensiunea postamentul cruci respective
Acest fier trebuie introdus in bordura 10 cm si 8 cm in cruce/monumentul dvs trecand prin postament
Daca postamentul cruci este de 8 cm atunci bara de fier striat ar trebui sa aiba o lungime de 26 de cm ( 10 cm in bordura 8 in postament si 8 in cruce/monument)
Se aplica adeziv pe bordura / postament si in gaurile facute(CM25 sau CM17 de la Ceresit recomand) se introduc barele de fier dupa care se pune postamentul .
Se aplica un alt strat de adeziv pe postamentul cruci si in gaurile din cruce dupa care se poate monta crucea, se echilibreaza si se spala.
Mai jos aveti o schita pentru o mai buna intelegere.
Placarea borduri
Placarea unei borduri se face cu placaj de 2/3 cm grosime si nu cu placaj de 1 cm (acesta este prea subtire si crapa in timp din cauza inghetului )
Se indeparteaza praful si eventualele resturi/imperfectiuni si surplus de material ramas in urma turnari borduri.Dupa care se dimensioneaza marmura/granitul .Dupa dimensionare se pun partile laterale.
Se aplica un strat subtire de adeziv pe placa de marmura/granit si un strat grosut pe bordura.
Dupa aplicarea partilor laterale se bat un pic pentru a inlatura aerul din spatele placi si pentru a asigura lipirea placi cat mai etans.
Se dimensioneaza capetele si se aplica dupa critetiul de mai sus.
Dupa lipirea lor se indeparteaza surplusul de material si se verifica nivelul placilor si urmeaza aplicarea partilor de deasupra.
Dupa dimensionare / aplicare / inalturarea surplusului de materia se spala si se verifica nivelul lor .
Mai jos puteti vedea o cripta placata de catre echipa noastra de profesionisti
Comentarii
Trimiteți un comentariu